Ter ere van het truffelseizoen in België onthullen we bij Gran Duca, Italiaans restaurant in Antwerpen, de geheimen achter enkele van onze trending gerechten. Ditmaal gaan we dieper in op: Tartare di manzo piemontese, tartufo, nocciole e fonduta di pecorino. Dit koude vleesgerecht symboliseert de harmonie tussen klassieke Italiaanse ingrediënten en de creatieve geest van onze chefs.

Ontdek ons exclusieve truffelmenu.

De essentie van het gerecht 

De Piemontese rundertartaar is een eerbetoon aan de rijke en gevarieerde smaken van Italië. Het hart van het gerecht is het Piemontese rundvlees, beroemd om zijn malsheid en delicate textuur. De toevoeging van zwarte truffel verrijkt het gerecht met een aardse diepte, terwijl de hazelnoten een subtiele crunch introduceren. Ideaal tijdens het truffelseizoen. De fonduta van pecorino, een zacht smeltende kaas, voegt een vleugje romigheid toe, waardoor het gerecht een onweerstaanbare balans van smaken bereikt.  

De Kunst van wijnparing 

Een gerecht van dit kaliber verdient de juiste wijn. Bij Gran Duca adviseren we de volgende wijnen voor een optimale culinaire ervaring: 

  • Barolo: De krachtige en robuuste aard van deze wijn vormt een perfecte match met de intense smaken van de rundertartaar en de truffel. De tannines in de Barolo versterken de rijke textuur van het vlees. 
  • Barbaresco: Een elegante keuze, waarvan de subtiele florale tonen en hints van kersen de verfijnde smaken van het gerecht naar voren brengen. 
  • Langhe Nebbiolo: Voor een lichter alternatief biedt deze wijn een harmonieuze balans tussen frisse zuurgraad en fruitige nuances, wat zorgt voor een verfrissend contrast met het gerecht. 

Gran Duca’s Belofte 

Bij Gran Duca, restaurant in Antwerpen, gaat het niet alleen om het eten, maar om de totale ervaring. Elk gerecht vertelt een verhaal, geworteld in Italiaanse tradities en verfijnd door hedendaagse culinaire innovatie. De “Tartare di manzo piemontese, tartufo, nocciole e fonduta di pecorino” is een uitnodiging om de diepte en rijkdom van de Italiaanse keuken te ervaren zoals die bedoeld is. 

We nodigen u uit om deze culinaire reis bij Gran Duca te beleven, waar elke maaltijd een herinnering wordt die gekoesterd wordt. 

Probeer het gerecht zelf uit en reserveer een tafel bij Gran Duca